Radovi na uredjenju javnih površina i objekata u opštini Žabalj

Uredjenje javnih površina u opštini Žabalj Uredjenje javnih površina u opštini Žabalj
UREĐUJU SE JAVNE POVRŠINE I OBJEKTI U OPŠTINI ŽABALj
06.10.2015
Nema baš puno sredstava, ali ulaže se veliki napor da se pojedini objekti od opšteg značaja na teritoriji žabaljske opštine koliko-toliko dovedu u red. Direktorica JKP "Usluge i održavanje" Milica Miličević kaže da racionalnim ulaganjem onoga čime se raspolaže, može pristojno da se urede neki objekti i mesta u koje se godinama nije ulagalo. Tako je iskorišćen iznos od 1.800.000 dinara koje je opredelila Pokrajina, uz učešće opštine sa 700.000 dinara, da se kroz javne radove interveniše tamo gde je najpotrebnije.
Radilo se na sve četiri pijace u opštini gde su popravljene ograde i bedemi, kao i postojeće tezge koje su prefarbane. Takođe i sve klupe u parkovima su dobile lepši izgled novom bojom. Posebno je uloženo u dečija igrališta u sva četiri parka, tako da su dobijeni novi sadržaji.
U Žablju je na groblju urađen parking i betonirane su staze. Sekretar MZ Čurug Zoran Pinjić kaže da je igralište za decu u parku dobilo novi sadržaj, a da je na mesnoj pijaci popravljen bedem, kao i prostor između tezgi. Takođe, posađene su nove sadnice na seoskom groblju, koje se zalivaju sistemom kap po kap. I u Čurugu je kao i u ostalim mestima postavljena je nova oglasna tabla, kako se više ne bi kačila razna obaveštenja po stablima.
Inače, u toku je procedura da se angažuje i služba dimničara, jer takav vid usluge zvanično ne postoji u opštini, a obzirom na vraćanje starih dobrih peći na loženje i zagrevanje kuća, pošto su gas i struja preskupi, pokazalo se da će ovaj zanat ponovo imati značajnu ulogu u pružanju usluga građanima.

Zdravko Siriški
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Žabalj Opština Portal

Opština Žabalj na dlanu.

Imate pravo da znate.

ŽABALJ

Go to top