GRADJANI OPET UČESTVOVALI U KREIRANJU BUDŽETA OPŠTINE ŽABALJ (VIDEO)

Gradjani pišu budžet opštine Žabalj Gradjani pišu budžet opštine Žabalj
Građani opet kreirali žabaljski budžet
ŽABALJ -

Budžet opštine Žabalj urađen je prema novim smernicama ministarstva finansija. Na, takozvani, programski budžet i ove godine uticali su svojim predlozima i žitelji Žabaljske opštine tako što su u upitnike koje je opština dostavila na njihove kućne adrese, upisivali i obrazlagali predloge koje bi trebalo finansirati u 2015.godini.

Čista voda, savremena kanalizacija, zaštita stočnog fonda, podrška poljoprivredi, rešavanje problema pasa lutalica, samo su neki od problema na koje ukazuju žitelji opštine Žabalj. Oni su i ove godine imali priliku da u budžet za 2015. godinu upišu predloge koje bi trebalo finansirati.

Učešće građana u kreiranju života jedne lokalne zajednice je neophodna praksa u demokratskom društvu, tvrdi predsednik Žabaljske opštine, Čedomir Božić. On smatra da je prirodno i legitimno uključiti građane u pisanje budžeta jer samo tako oni mogu da dobrinesu boljem životu u svojoj lokalnoj zajednici.

Razvojni adut opštine koja se prostire na 400 kvadratnih kilometara i gde se obrađuje gotovo 36 hiljada hektara najkvalitetnije vojvođanske zemlje jeste poljoprivreda. Budžet opštine Žabalj iznosi gotovo 843 miliona dinara i trebalo bi da zadovolji osnovne potrebe 30 hiljada stanovnika sa teritorija Mesnih zajednica Žabalj, Čurug, Đurđevo i Gospođinci.

Izvor: RTV
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs
Gradjani kreirali budžet opštine Žabalj
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Žabalj Opština Portal

Opština Žabalj na dlanu.

Imate pravo da znate.

Go to top