ZIMSKE SLUŽBE U OPŠTINI ŽABALJ SPREMNO ČEKAJU DOLAZEĆU ZIMU I EVENTUALNE VANREDNE SITUACIJE

Zimske službe u opštini Žabalj spremno čekaju zimu Zimske službe u opštini Žabalj spremno čekaju zimu
SVE JE SPREMNO -  AKO BUDE PREKOMERNOG SNEGA
 
I do sada se  u vreme najžešćih mećava i vejavica žabaljska opština uspešno nosila sa nedaćama, gde je do izražaja dolazila dobra i blagovremena priprema, a sve to da bi se izbegle teže posledice, jer se svi još sećaju tragičnih zimskih dana sa početka osamdesetih godina kada je bilo i žrtava.
Sada, je na vreme sačinjen Operativni plan zimske službe za period od 15. novembra do 31. marta naredne godine. Odgovorni izvođač radova je DOO "KOPOVO", a odgovorno lice je Gojko Prole. Operativni plan zimske službe sprovodiće Štab za vanredne situacije preko Javnog preduzeća "Razvoj" iz Žablja.
Procena je pokazala da će za potrebne intervencije u slučaju obilnijih snežnih padavina biti dovoljno pet teških specijalizovanih vozila-mašina. Od potrošnog materijala već je nabavljeno 20 tona industrijske soli i 20 tona agregata (rizle) za intervencije na javnom putu L-7 od semafora u centru Žablja do mosta na Tisi. Ulična mreža će se čistiti, ali se neće posipati solju i agregatima (rizlom).
Puteve ka Temerinu, Šajkašu i Bačkom Gradištu održava i dalje JP "Putevi Srbije" prema operativnom planu. Javne površine su u nadležnosti Javnog preduzeća "Usluge i održavanje". Javne površine ispred objekata stambenih zgrada, kolektivnih stambenih zgrada, poslovnih prostorija i javnih ustanova dužni su da održavaju vlasnici i korisnici. Za javne ustanove obezbeđeno je 10 tona soli, koje će se rasporediti za potrebe posipanja prilaza, stepeništa i slično.
Izvođač radova na čišćenju snega su u obavezi da u roku od jednog sata po dobijanju naloga otpočnu sa čišćenjem nanosa po rangu prioriteta, a bez posebnog naloga ako se na putnoj mreži nalazi oko 10 cm. snega za tendencijom daljih padavina. Svi izvođači radova moraju biti dostupni naručiocu 24 sata dnevno.
Inače, ustanovljen je i prioritet, pa je navedeno da su to ovim redom: Prilazi domovima zdravlja,, prilazi policijskoj stanici, vatrogasnom domu, i elektrodistribuciji. Prilazi vodovodnim crpnim stanicama, dužne ulice i parkinzi, poprečne ulice, i prilazi deponijama smeća.
Državne puteve kroz naseljena mesta i između naseljenih mesta čisti Direkcija za puteve Srbije.
U slučaju potrebe angažovaće se i radno sposobna lica sa evidencije Centra za socijalni rad i to ukupno 28 ilca: 10 iz Žablja, 8 iz Čuruga i po 5 iz Đurđeva i Gospođinaca.  
 
Zdravko Siriški
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Žabalj Opština Portal

Opština Žabalj na dlanu.

Imate pravo da znate.

ČURUG

Go to top