Šetnja 100 vojvođanskih zastava u Čurugu u organizaciji OO LSV Žabalj

Čurug - Šetnja 100 vojvodjanskih zastava u Čurugu Čurug - Šetnja 100 vojvodjanskih zastava u Čurugu
31.oktobar 2015.
ČURUG – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj organizovao je danas u Čurugu šetnju 100 vojvođanski zastava, nakon čega su prikupljani potpisi za inicijativu LSV o uslovljavanju stranaca prilikom kupovine našeg poljoprivrednog zemljišta.
Nakon šetnje, kod štnada sa potpisima okupljenima se obratio i potpredsednik Lige Branislav Bogaroški, koji ih je upitao gde će živeti ukoliko se proda vojvođanska zemlja i šta će s njima onda biti.
– Ovo je poslednje što nam je ostalo. Ako Liga socijaldemokrata Vojvodine ne zaštiti Vojvodinu i poslednju resurs koji ima, nema nikog drugog ko će to uraditi – upozorio je Bogaroški. Dodao je da je zbog toga ubeđen da će neophodnih 100.000 potpisa za referendum kojim će se od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine tražiti da se izjasni o uslovima pod kojima će stranci moći da kupuju našu zemlju, biti prikupljeno.
– Svako od nas treba da se obrati prijateljima i komšijama i da im objasni šta je ono što nam se sprema i na koji način ćemo uspeti da to sprečimo – poručio je on prisutnima. Bogaroški, koji je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, istakao je da ova inicijativa nije usmerena protiv Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao ni protiv stranaca koji bi da kupuju naše poljoprivredno zemljište.
– Ono što mi tražimo, uradile su sve evropske zemlje. Zašto da mi jedini ne primenimo ono što su drugi već probali i primenili – zapitao je Bogaroški.
lsv
Fotografije pogledajte na linku >>> ŠETNJA 100 VOJVODJANSKIH ZASTAVA U ČURUGU <<<
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Žabalj Opština Portal

Opština Žabalj na dlanu.

Imate pravo da znate.

ŽABALJ

Go to top