Obaveštenje pčelarima - prskanje komaraca

23.06.2015

OBAVEŠTENjE PČELARIMA

Obaveštavamo vas da će u periodu od 25.06. do 09.07.2015.godine biti izvršen tretman sa zemlje protiv odraslih komaraca ULV metodom na teritoriji opštine Žabalj i to u sledećim naseljenim mestima: Žabalj, Čurug, Đurđevo, Gospođinci.

Preparati kojim će se izvršiti tretman su na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina, ULV.

Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele te da uklone košnice najmanje 5 km od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje 3 dana.


OPŠTINA ŽABALj
Tretmani protiv komaraca, zaštiti pčele

Tretmani protiv larvi i odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opština: Apatin, Bački Petrovac, Čoka, Kanjiža, Senta, Žabalj, Zrenjanin, Novi Bečej, Vrbas, Bač, Kikinda i Odžaci biće izvedeni u periodu od srede, 24. juna pa do 9. jula, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“.

Kako se navodi, tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova, a tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina.

Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.

Izvor: Dnevnik, Ciklonizacija

ČURUG

GOSPODJINCI

Go to top