ŽOK "Žabalj volej" gost ženskog odbojkaškog kluba "Vranje"

08 septembar 2015

Ženski odbojkaški klub “Žabalj volej” bio je gost Ženskog odbojkaškog kluba “Vranje”. Saradnja uspostavljena prošle godine osim prijateljstva donela je i napredak u stručnom delu i razmenu iskustava.

Gosti iz Žablja rado su prihvatili poziv da dođu u Vranje.

Sa prijateljima iz vranjskog kluba organizovano je nekoliko treninga i utakmica što će i jednoj i drugoj ekipi koristiti u pripremama za nastupajuće prvenstvo. “Žabalj” ima mladu ekipu koja je od ove sezone postala član Druge lige sever, a vranjanke su već iskusne drugoligašice.

Saradnji ove dve ekipe posredovao je Međuokružni savez Jablaničkog, Pčinjskog i Topličkog okruga.

Ako je suditi po atmosferi na treningu i onome što smo čuli od obe ekipe, saradnja će biti nastavljena.

RMD RTV
Prvenstvo Vojvodine u odbojci na pesku za mlađe kategorije

20.08.2015
Prvenstvo Vojvodine u odbojci na pesku za mlađe kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji ove godine održano je Čurugu.
Pokrovitelji turnira su Opština Žabalj, Sportski Savez Opštine Žabalj i Sport za sve Opštine Žabalj.
U organizaciji turnira učestvovali su Mesna zajednica Čurug, Odbojkaški Savez Vojvodine, Udruženje odbojkaških klubova Vojvodine i OK "Volej" Žabalj.
Ove godine Čurug je bio domaćin prvenstva Vojvodine u Bič voleju za mlađe kategorije. Takmičenje je trajalo četiri dana, učestvovalo je 16 ženskih i 8 muških parova.
Plasman
Juniorke
1.Jevtić Maja/Henrieta Varta -Libero Bačko Gradište
2.Marišanović Milica/Danica Đumić-Libero Bačko Gradište
3.Drljača Danja/Miroslava Spajić-Libero Bačko Gradište
Juniori
1.Marko Budisavljević/Veljko Ilić -Partizan Bač
2.Vasilije Dobrodolski/Igor Ninić-RFU Futog
3.Vlastimir Lukić/Marko Vojnović -Bečej

Priznanja najboljima kod devojaka dodelio je čuružanin Uroš Bogojević,ekipni prvak sveta osvajač svetskog kupa, vicešampion Evrope i prvak Balkana u Kik-boksu K1 uz pomoć sekretara MZ Čurug Pinjić Zorana.
Pehar i medalje za prvo mesto kod muškaraca dodelila je predsednica Mesne zajednice Čurug Vesna Stjepanović za drugo Ljiljana Jošić Juniorska prvakinja Srbije, vicešampionka Balkana u skifu, a za treće mesto Jovana Stanivuk najbolja kadetkinja u Srbije u skifu i dublu kao i treća na balkanu.
Izuzetna čast nam je što je ovaj turnir posetio proslavljeni reprezentativac u odbojci Đordje Đurić.
U organizaciji Sportskog saveza opštine Žabalj i žabaljske opštine, sportskoj hali u Žablju je odigran četvoromeč ekipa OK "Žabalj volej", ŽOK "Srem eaton" (Sremska Mitrovica), ŽOK "Ruma (Ruma) i ŽOK "Vranje" (Vranje).

Postignutisu sledeći rezultati: OK "Žabalj volej" : ŽOK "Srem eaton 3:1 (21:11; 21:14; 10:21; 23:21). ŽOK "Ruma" : ŽOK "Vranje" 3:1 (21:8; 21:16; 21:17, 14:21).
U borbi za treće mesto devojke iz Vranja su pobedile rivalke iz Sremske Mitrovice sa 3:2 (21:18; 20:22; 18:21; 21:17; 18:16).
Pobednik turnira je ŽOK "Ruma" savladavši OK "Volej" Žabalj sa sa 3:1, po setovima: 20:22; 15:21; 13:21; 22:20.
proglašeni su i najbolji pojedinci,tako da je najuspešnija igračica Ivana Mitrović iz Rume, najbolji tehničar je Teodora Milovac iz Žablja, najbolji libero je Maja Mitrović iz Rume, najbolji bloker je Anđela Janjić iz Vranja, a najbolji primač Aleksandra Ilić iz Žablja.

Zdravko Siriški
DEVOJKE IZ ŽABLJA NA VRHU TABELE - JESENJI ŠAMPIONI PRVE VOJVOĐANSKE LIGE GRUPA "CENTAR"
-Posle 9 odigranih kola ženski tim OK"ŽABALJ VOLEJ" iz Žablja je jesenji Šampion - zauzima 1 mesto - sa 8 pobeda i 1 porazom , sa 23 boda .
- Očekujemo da i drugi deo sezone devojke OK ŽABALJ VOLEJ ostanu na prvoj poziciji i po prvi put u istoriji kluba i Žabaljske odbojke plasiraju se u DRUGU SAVEZNU LIGU"SEVER"

Tim čine :

Teodora Milovac , Dragana Kovačević (kapiten) , Aleksandra Ilić , Draženka Savanović , Tamara Predojević , Dajana Petrović , Tijana Bogdanović , Jelenaa Ostojić , Ivana Mitorvić , Tamara Šimić , Jovana Kojić , Tea Štikavac , Dragana Kanački , Tamara Bjeković i Verica Bobić .
Trener ekipe :
Rastko Spasić
Statističar - tehniko
Branko Budiša

Zdravko Siriški

ŽABALJ

Go to top