01. jun 2016.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Žabalj, održanoj 01.06.2016. godine verifikovani su mandati 31. odbornika i izabrani su predsednik opštine i njegov zamenik, kao i predsednik Skupštine opštine i njegov zamenik.

Takođe, izabrani su i članovi opštinsog Veća.

Za predsednika opštine izabran je kandidat Srpske napredne stranke Čedomir Božić,

dok je zamenik predsednika opštine Stojan Boroja takođe iz Srpske napredne stranke.

Za predsednika Skupštine opštine izabran je Radovan Čolić iz Srpske napredne stranke,

zamenik predsednika Skupštine opštine je Milica Vislavski iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije.
PRIJAVA ZA INFORMATIČKU OBUKU ŽENA SA TERITORIJE OPŠTINE ŽABALj
09.03.2016

Opština Žabalj organizuje besplatnu dvomesečnu informatičku obuku žena opštine Žabalj. Obuka će podrazumevati savladavanje osnovne veštine upravljanja računarom, organizacijom podataka, pretraživanjem interneta i upravljanje različitim softverskim programima.

Cilj obuke je doprinos razvoju i široj primeni neformalnog obrazovanja u rešavanju problema zapošljavanja i ekonomskog osamostaljivanja žena u opštini Žabalj.

Na konkurs koji je otvoren do 18. marta 2016. godine, mogu da se prijave kandidatkinje sa teritorije opštine Žabalj. Obuka će se održavati u prostorijama osnovne škole u Žablju.

Obuka će početi 19. marta 2016. godine u 17.00 časova.

Kontak osoba za prijavu je Tanja Vukajlović 064/814-45-73
SPISAK STUDENATA ZA PUT U PRAG 26.11.2015
24.11.2015

1. Polazak je u četvrtak 26.11.2015. u 22,00 časa (ali da budu najkasnije tu do 21,30h)

2. Studenti imaju osiguranje na putu

Turističko putovanje se organizuje posetom gradu Pragu, glavnom gradu Republike Češke, u trajanju od 2 noćenja sa plaćenim polupansionom.

SPISAK STUDENATA
17.11.2015.

Žabaljsko Javno preduzeće "Razvoj" je u okviru svojih nadležnosti utvrdilo operativni plan zimske službe za period od 15. novembra do 31. marta naredne godine.

Operativnim planom su obuhvaćene sve četiri Mesne zajednice žabaljske opštine, tako da meštani Žablja, Čuruga, Đurđeva i Gospođinaca ne bi trebalo da brinu ako u narednom periodu bude prekomernih padavina i snežnih nanosa.

Izvršena je smotra i pregled mehanizacije, a utvrđena je i lista rukovalaca vozila koja će biti angažovana da u najkraćem roku otklone sve nevolje koje može da donesu veće snežne padavine.

Odgovorni izvođač radova je DOO "Kopovo" iz Žablja, koji raspolaže kamionom sa snežnim plugom, višenamenskom kombinovanom mašinom,, traktorom sa snežnim plugom, a tu su i drugi buldozeri, kamioni sa raonicima itd.

Angažovanje ljudstva i mehanizacije je predviđeno za putnu merežu u naselju, ali i van naselja, u ukupnoj dužini od 147 kilometara.

Za održavanje lokalnog puta L-7 (od semafora u Žablju do Tise) obezbeđeno je 3 tone putarske soli i 5 kubika rizle.

Deonice puta Bečej-Šajkaš i Žabalj-Temerin održavaće Direkcija za puteve Srbije.

Za posipanje javnih površina ispred javnih ustanova obezbeđono je 3 tone putarske soli u džakovima.

Građani se upućuju na opštinsku Odluku, po kojoj su dužni da sami održavaju u redu trotoare ispred svojih kuća.


Zdravko Siriški
Na osnovu člana 70. tačka 22. Statuta opštine Žabalj („Službeni list opštine Žabalj“ broj 8/2011 i 8/2012), Predsednik opštine Žabalj donosi:

ODLUKU O IZMENI KONKURSA
ZA TURISTIČKO PUTOVANjE ZA STUDENTE

U članu 2. Konkursa za turističko putovanje za studente broj 8,50 menja se brojem 8,00, a rok za prijavljivanje se produžava do 20.11.2015.godinedo 14,30 časova.

U svemu ostalom Konkurs ostaje isti.

Konkurs za turističko putovanje u Prag.
Preuzmite dokumentaciju:

Konkurs
Rešenje
NAJBOLjI OSNOVCI U BIOSKOPU "ARENA" NOVI SAD
06.11.2015
Nastavlja se sa praksom da se nagrađuju najbolji učenici osnovnih i srednjih škola u žabaljskoj opštini.

U avgustu su srednjoškolci koji su u prethodnoj školskoj godini zabeležili uspeh od 5.00 letovali u Paraliji, u Grčkoj, a danas su svi osnovci od II-VII razreda sa najboljom ocenom, posetili bioskop "Arena" u Novom Sadu.

Tako je ukupno 509 učenika provelo ugodno pre podne u Novom Sadu.
Žabalj - Druge igre bez granica za osobe sa invaliditetom "Zajedno u sportu 2015"

Organizator i domaćin Udruženje "Altruist" Žabalj.

Sportska hala u Žablju.

Četvrtak, 22.oktobar 2015. u 10.00 časova.
Rešenje o finansiranju projekata koja su od javnog interesa u oblasti zaštite životne sredine
09.10.2015

REŠENjE o finansiranju (i/ili sufinasiranju) programa /projekata koje realizuju udruženja, a koja su od javnog interesa u oblasti zaštite životne sredine

Sredstava za finansiranje (ili/i sufinansiranje) programa/projekata koji serealizujuu oblasti zaštite životne sredinekoje realizuju udruženja dodeljuju se:

Preuzmi rešenje:
UREĐUJU SE JAVNE POVRŠINE I OBJEKTI U OPŠTINI ŽABALj
06.10.2015
Nema baš puno sredstava, ali ulaže se veliki napor da se pojedini objekti od opšteg značaja na teritoriji žabaljske opštine koliko-toliko dovedu u red. Direktorica JKP "Usluge i održavanje" Milica Miličević kaže da racionalnim ulaganjem onoga čime se raspolaže, može pristojno da se urede neki objekti i mesta u koje se godinama nije ulagalo. Tako je iskorišćen iznos od 1.800.000 dinara koje je opredelila Pokrajina, uz učešće opštine sa 700.000 dinara, da se kroz javne radove interveniše tamo gde je najpotrebnije.
Radilo se na sve četiri pijace u opštini gde su popravljene ograde i bedemi, kao i postojeće tezge koje su prefarbane. Takođe i sve klupe u parkovima su dobile lepši izgled novom bojom. Posebno je uloženo u dečija igrališta u sva četiri parka, tako da su dobijeni novi sadržaji.
U Žablju je na groblju urađen parking i betonirane su staze. Sekretar MZ Čurug Zoran Pinjić kaže da je igralište za decu u parku dobilo novi sadržaj, a da je na mesnoj pijaci popravljen bedem, kao i prostor između tezgi. Takođe, posađene su nove sadnice na seoskom groblju, koje se zalivaju sistemom kap po kap. I u Čurugu je kao i u ostalim mestima postavljena je nova oglasna tabla, kako se više ne bi kačila razna obaveštenja po stablima.
Inače, u toku je procedura da se angažuje i služba dimničara, jer takav vid usluge zvanično ne postoji u opštini, a obzirom na vraćanje starih dobrih peći na loženje i zagrevanje kuća, pošto su gas i struja preskupi, pokazalo se da će ovaj zanat ponovo imati značajnu ulogu u pružanju usluga građanima.

Zdravko Siriški
NASTAVLjAJU SE RADOVI NA ŽABALjSKOJ PLAŽI I TOKOM JESENI
05.10.2015

Dugogodišnji san Žabaljaca da se na desnoj obali reke Jegričke izgradi plaža sve je bliže realizaciji. Ova jedina autohtona vojvođanska reka, koja se čitavim svojim tokom od sedamdesetak kilometara može pohvaliti izuzetnom čistoćom, kod Žablja na desnoj obali posle mosta pruža mogućnost izgradnje plaže na dužini od oko 200 metara. Pripreme su trajale godinama, jer je izrada potrebne dokumentacije po pravilu najteži deo posla. Konačno, ove godine se počelo sa izmuljavanjem predviđenog pojasa, a kako su radovi odmicali, pojavljivali su se novi problemi, pošto niko nije očekivao tako veliku količinu mulja. Postepeno, ogromne mašine na vodi i sa zemlje učinili su toliko da se nazire fizionomija budućeg kupališta, a nanesene su velike količine peska a postavljeni su i suncobrani koji ipak ove godine neće biti od koristi. Po rečima člana opštinskog veća Vladimira Čonkića, koristiće se pogodni vremenski uslovi do same zime, kako bi se što više mulja izbacilo iz vodotoka, i kako bi se čitavom dužinom plaže dodale potrebne količine peska i šljunka na dnu Jegričke.

Optimistička su predviđanja da će plaža u Žablju biti spremna da primi prve kupače već sledeće letnje sezone.


Zdravko Siriški
Strana 1 od 7

ŽABALJ

GOSPODJINCI

Go to top