5 MILIONA DINARA ZA UDRUŽENjA GRAĐANA
17.03.2016
Već nekoliko godina iz budžeta opštine Žabalj novac za svoje aktivnost mogu da očekuju samo ona Udruženja građana i sportski klubovi koji jasno prezentiraju svoje planove, i naravno, opravdaju izveštajem utrošena sredstva u prethodnom periodu.
Kako ima dosta korisnika, opština je sačinila kriterijume, i tako se na realan način opredeljuju sredstva. To je način da se prekine sa praksom da samo postojanje Udruženja garantuje i dodelu sredstava iz budžeta. Konkurs za dodelu sredstava se često i ponavlja, da bi se zadovoljile i potrebe onih Udruženja koja nisu iz opravdanih razloga dostavila svoje zahteve u prvoj deobi sredstava.
I ovih dana su uručena Rešenja pojedinim Udruženjima koje je potpisao predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić, a sveukupno, podugačak je spisak svih onih koji koriste sredstva iz budžeta, a iznosi variraju što zavisi od više faktora.
Ističemo nazive Udruženja, čemu treba pridodati i one grupacije koje ne spadaju u Udruženja građana:
Mešoviti hor "Pastorala", hor "Rozanov", DONKT "Prelo", KUD "Taras Ševčenko", Kud "Rogalj", DONKT "Đerdan", KUD "Branislav Nušić", Amatersko pozorište "Braša", Društvo za rusinski jezik i književnost, "Žabaljski dani", "Frogvile fest", Konjički klub "Žabalj", Eko pokret "Jegrička", Udruženje žena Žabalj,, Memorijalno društvo "Racija 1942", Udruženje za obuku spasilačkih pasa Vojvodine", USR "Jegrička", Udruženje "Cilj mladih", Udruženje "Čuruški farmeri", Konjički klub "Čurug", Udruženje sportskih ribolovaca "Stara Tisa Čurug", Udruženje građana "19. januar" Žabalj, Udruženje za negovanje tradicije "Tradicionalno vojvođanski", Čuvari i negovanje tradicije "Žabaljski krst", Moto klub "Džoker" Čurug, Odred izviđača "Stara Tisa-Čurug", Čuruška regata, Zavičajno Udruženje "Trnovo", Udruženje žena "Olorija", Đurđevo, Omladinski klub opštine Žabalj, Zavičajno udruženje Srba Donjovakufljana, Pravoslavno udruženje "Sveti Sava", Lovačko društvo Žabalj, SUBNOR, Moto klub "Eskadrila", Opštinska organizacija invalida rada, Gradska organizacija slepih, Udruženje dijabetičara, Opštinsko udruženje "Penzioner", Udruženje građana "Treće doba", Centar za razvoj sela i opštine, Udruženje "Patrija", Centar za brigu o starim licima, "Korak napred", Udruženje građana "Agaton" Đurđevo, Udruženje građana za opštinu Žabalj, Udruženje distrofičara, Udruženje Gluvih Žabalj, Udruženje "Altruist"
Ukupno za ova udruženjaizdvojeno je 4.958.000 dinara, a kada se tome dodaju još izdvajanja sportskim klubovima, dobija se suma kojom ne mogu da se pohvale ni neke opštine na izgled jače po svojim potencijalima.

Zdravko Siriški
ODLUKU O UTVRĐIVANjU LISTA VREDNOVANjA I RANGIRANjA

za finansiranje (i/ili sufinasiranje) programa /projekata koje realizuju udruženja, a koja su od javnog interesa u oblasti zaštite životne sredine

Preuzmite odluku klikom na LINK >>> ODLUKA:

GOSPODJINCI

Go to top