UREĐUJU SE JAVNE POVRŠINE I OBJEKTI U OPŠTINI ŽABALj
06.10.2015
Nema baš puno sredstava, ali ulaže se veliki napor da se pojedini objekti od opšteg značaja na teritoriji žabaljske opštine koliko-toliko dovedu u red. Direktorica JKP "Usluge i održavanje" Milica Miličević kaže da racionalnim ulaganjem onoga čime se raspolaže, može pristojno da se urede neki objekti i mesta u koje se godinama nije ulagalo. Tako je iskorišćen iznos od 1.800.000 dinara koje je opredelila Pokrajina, uz učešće opštine sa 700.000 dinara, da se kroz javne radove interveniše tamo gde je najpotrebnije.
Radilo se na sve četiri pijace u opštini gde su popravljene ograde i bedemi, kao i postojeće tezge koje su prefarbane. Takođe i sve klupe u parkovima su dobile lepši izgled novom bojom. Posebno je uloženo u dečija igrališta u sva četiri parka, tako da su dobijeni novi sadržaji.
U Žablju je na groblju urađen parking i betonirane su staze. Sekretar MZ Čurug Zoran Pinjić kaže da je igralište za decu u parku dobilo novi sadržaj, a da je na mesnoj pijaci popravljen bedem, kao i prostor između tezgi. Takođe, posađene su nove sadnice na seoskom groblju, koje se zalivaju sistemom kap po kap. I u Čurugu je kao i u ostalim mestima postavljena je nova oglasna tabla, kako se više ne bi kačila razna obaveštenja po stablima.
Inače, u toku je procedura da se angažuje i služba dimničara, jer takav vid usluge zvanično ne postoji u opštini, a obzirom na vraćanje starih dobrih peći na loženje i zagrevanje kuća, pošto su gas i struja preskupi, pokazalo se da će ovaj zanat ponovo imati značajnu ulogu u pružanju usluga građanima.

Zdravko Siriški
Ovih dana u Čurugu počeli su Javni radovi na uredjenju Spomenika madjarskim žrtvama 1944-1945, u blizini obale Stare Tise.

Ovo je samo početak velikog projekta za koji je Memorijalno društvo Racija 1942 - apliciralo i dobilo sredstva od Pokrajine.

Kada se završi uredjenje na ovoj lokaciji, radnici se premešataju na novu lokaciju - po projektu.

Važno je istaći i javno pohvaliti nešto što se odavno ne dešava i "nije praksa".

Naime, u odabiru osoba koje će učestvovati u Javnim radovima, aktivno su učestvovali Centar za socijalni rad , i Biro za zapošljavanje.

Radnici koji su već počeli da rade - prijavljeni su u PIO i Fondu zdravstva!!!

Zbog ovoga naročito pohvaljujemo gospodina Milana Radomira, predsednika Udruženja.

Prigodne fotografije pogledajte klikom na link >>> POČELI JAVNI RADOVI U ČURUGU <<<

R.M.D.

ČURUG

Go to top