Već po tradiciji, hol Osnovne škole  "Miloš Crnjanski" u Žablju je bio mesto gde je održana svečana akademija povodom Mitrovdana, Dana opštine Žabalj. Primeren program, uz dominantno učešće Akademskog hora "Pastorala", doprineo je konačnom, prijatnom utisku svečanog dešavanja. Ovaj događaj, pored brojnih građana, uveličali su i brojni gosti iz Pokrajine i drugih opština, kao i predstavnici Pravoslavne crkve.
Prisutnima se obratio predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić, uz isticanje da će se o afirmaciji žabaljske opštine tek čuti, jer se mnogo polaže na približavanju mnogim investitorima, a pomenuta je nedavna poseta Brislu, gde je žabaljska opština bila predstavnik Srbije u prezentaciji svojih potencijala.
Od ove godine je uvedena i jedna novina, tako da su se javnosti prezentirala pozitivna dostignuća u uzrasu Osnovnih škola.
Na predlog građana, ali i udruženja i drugih institucija, Komisija za dodelu Mitrovdanskih nagrada je donela Odluku o dodeli pet Mitrovdanskih nagrada u vidu plakete i novčane nagrade, kao i tri zahvalnice u vidu diplome, što je i potrvđeno na Sednici Skupštine opštine Žabalj, održane 07. novembra 2014. godine.
Predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić je zatim uručio Mitrovdanska priznanja ovogodišnjim lauretima.
Kompletan spisak laureata sa detaljnim objašnjenjima već smo objavili i možete ih pogledati klikom na link >>>> DOBITNICI MITROVDANSKIH NAGRADA I ZAHVALNICA ZA 2014 GODINU <<<<

Zdravko Siriški
Na osnovu člana 7. stav 1. Odluke o nagradama i priznanjima opštine Žabalj (''Službeni list opštine Žabalj'' broj 6/97 i 8/08), Skupština opštine Žabalj na 21. sednici održanoj dana 07.11.2014. godine donosi

ODLUKU O DODELI NAGRADA I PRIZNANjA
OPŠTINE ŽABALj ZA 2014. GODINU

Član 1.
Povodom 8. novembra - Dana opštine Žabalj, Skupština opštine Žabalj, za 2014. godinu, dodeljuje pet Mitrovdanskih nagrada i tri Zahvalnice.

Član 2.
MITROVDANSKA NAGRADA u vidu plakete sa diplomom i novčanom nagradom, dodeljuje se:
- za postignute izuzetne rezultate u oblasti javne bezbednosti:
1. Policijskoj stanici Žabalj,
- za postignute izuzetne rezultate u oblasti kulture i umetnosti:
2. Nikoli Mudriniću, vlasniku Kafea „Kuba“ iz Žablja,
- za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja:
3. Miroslavu Ćirinom, učeniku Srednje škole „22. oktobar“ - Žabalj,
- za postignute izuzetne rezultate u oblasti sporta:
4. Milanu Osadkovskom, članu Kluba borilačkih sportova „Šajkaši“ – Žabalj i
5. Ljubomiru Mihajloviću iz Gospođinaca.


Član 3.
ZAHVALNICA u vidu diplome dodeljuje se:
- za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja:
1. Andrej Stefanu Ćulumu, učeniku Srednje škole „22. oktobar“ - Žabalj,
2. Andreju Antoniću, Aniti Barna i Dejanu Bajiću, učenicima Srednje škole „22. oktobar“ – Žabalj,
- za postignute izuzetne rezultate u oblasti kulture i umetnosti:
3. Udruženju žena „Olorija“ – Đurđevo.

Član 4.
Mitrovdanske nagrade i Zahvalnice biće uručene dobitnicima na svečanosti povodom Dana opštine Žabalj.
Član 6.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u ''Službenom listu opštine Žabalj''.

REPUBLIKA SRBIJA
AUTONOMNA POKRAJINA VOJVODINA
OPŠTINA ŽABALj
SKUPŠTINA OPŠTINE

Broj: 17-3/14-I Predsednik Skupštine opštine
dr stom. Dragan Zlokolica


O B R A Z L O Ž E Nj E

MITROVDANSKA NAGRADA:

POLICIJSKA STANICA ŽABALj: Zahvaljujući stalnom i posvećenom angažmanu policijskih službenika Policijske stanice Žabalj, bezbednosna zaštita života, prava, sloboda i ličnog integriteta lica, kao i sprečavanje, otkrivanje i rasvetljavanje krivičnih dela, prekršaja i drugih delikata u našoj sredini se kontinuirano unapređuje.

NIKOLA MUDRINIĆ, vlasnik popularnog Bifea „Kuba“, godinama unazad dosledno insistira na stalnosti kvaliteta kulturno - umetničke ponude koja se nudi njegovim posetiocima. Nikolin entuzijazam je vođen jednom posebnom idejom - da se u našoj sredini sačuva i neguje zvuk istinske rok, rege, pank, haus, fank i ostalih oblasti muzike koja odoleva vremenu i ne podleže nekim novim takozvanim sistemima umetničkih i svih drugih vrednosti kao i da se stalno daje šansa mladim, neafirmisanim muzičarima.

MIROSLAV ĆIRIN je osvojio prvo mesto na Republičkom takmičenju iz matematike održanom u aprilu mesecu u Paraćinu.

MILAN OSADKOVSKI, član Kluba borilačkih sportova „Šajkaši“ iz Žablja ostvario je u 2014. godini niz zapaženih rezultata kao što su zlatna medalja na Vojvođanskoj zlatnoj rukavici, srebrna medalja na Pojedinačnom prvenstvu Republike Srbije, zlatna medalja na Pojedinačnom prvenstvu Vojvodine, srebrna medalja na Međunarodnom turniru ruske federacije „Vladimir Strižov“ u sibirskom gradu Nedimu.

LjUBOMIR MIHAJLOVIĆ iz Gospođinaca je ove godine uz skromnu pomoć nekolicine spozora organizovao sopstveno putovanje biciklom kroz Evropu, prešao 4200 km kroz 11 evropskih zemalja, promovišući biciklizam kao sport ali i našu opštinu i mesto u kome živi.


ZAHVALNICA:

ANDREJ STEFAN ĆULUM je osvojio prvo mesto na regionalnom takmičenju iz hemije u aprilu mesecu u Staroj Pazovi, dok je na republičkom takmičenju iz ove oblasti održanom u Beogradu bio trinaesti.

ANDREJ ANTONIĆ, ANITA BARNA I DEJAN BAJIĆ su, ove godine, osvojili ekipno drugo mesto u kvizu „Koliko se poznajemo“.

UDRUŽENjE ŽENA „OLORIJA“ je od svog osnivanja 2010. godine do danas sprovelo niz projekata koji se odnose na život i rad žena, posebno žena preko 45 godina, okupljajući ih i sprovodeći njihovu edukaciju te organizujući veliki broj aktivnosti i manifestacija kulturno-umetničkog sadržaja.


Komisija za nagrade i priznanja
opštine Žabalj za 2014. godinu

PS.
Komisiju za nagrađivanje čine:

1. Branko Stajić predsednik,
2. Vitomir Lisica, zamenik predsednika
3. Đorđe Milutinović, član
4. Milica Miličević, član
5. Radovan Plačkić, član.

ŽABALJ

Go to top