Srpska kolonija za viši rang

Žabaljski rukometaši Zlatan Smoljan i Uroš Bojanić letos su napustili matični ŽSK i otisnuli se u Austriju, gde brane boje trećeligaša Floridzdorfa. Dolaskom u bečki klub povećali su
srpsku koloniju sa šest na osam igrača (Gojko Vučković, Nenad Mijailović, Ivan Tričković, Andrija Bačanin, Nikola Kovačević i Željko Grbić), koju predvodi Šapčanin Goran Kovačević - Džimi, koji je bio deo Vukovićevog stručnog štaba reprezentacije.

Somoljan i Bojanić kad god imaju priliku dođu u Žabalj.
- Nisam se pokajao što sam prihvatio poziv trenera Kovačevića. Svideo mi se dvogodišnji projekat, koji je za cilj imao plasman u viši rang, Drugu austrijsku ligu. Učinilo mi se primamljivim, to je bilo nešto novo u mojoj karijeri i sjajna prilika da se oprobam i van granica Srbije. S obzirom da je postojala potreba i za levim bekom predložio sam mog klupskog druga Uroša, što se pokazalo dobrim - zadovoljan je Smoljan.

- Posle četiri kola zauzimamo drugu poziciju, iza glavnog konkurenta Agenzdorfa, od koga smo izgubili u prvom kolu, a i izbacio nas je u osmini finala nacionalnog kupa. No, to još ništa ne znači, pošto ćemo s njima odmeriti snage još dva puta (u gostima i kod kuće), jer se igra trokružno. Uveren sam da smo derbi igrali malo kasnije , rezultat bi bio u našu korist - rekao je Bojanić.

Obojica ističu sjajne uslove za rad, 24-časovno raspolaganje halom za treniranje, a oko prilagođavanja nije bilo problema, kao da igraju u Srbiji, što nije daleko od istine s obzirom da je pola ekipe iz naše zemlje.

- Dobro smo se snašli.Kvalitet lige odgovara našoj B Superligi, tehnički su tanji u odnosu na nas, ali igrači to nadoknađuju besprekornom fizičkom spremom i disciplinom, igraju istim žarom i energijom i u 3. i u 53. minutu. Uveren sam da ćemo uspeti da se izborimo za prvu poziciju i plasman u Regionalnu austrijsku ligu, gde se osam prvaka bore za dva mesta koja vode u Drugu ligu – nada se Zlatan Smoljan, vihorno krilo bečkog Floridzdorfa.

J. Galić

Izvor: Dnevnik

ŽABALJ

ČURUG

Go to top