PETI MOTO SKUP U GOSPOĐINCIMA POKAZAO NAJLEPŠU STRANU BAJKERA

Peti Moto skup u Gospodjincima Peti Moto skup u Gospodjincima
Već po tradiciji, na poligonu "Avionsko krilo" u Gospođincima, koji je preuredila i privela nameni moto družina "Eskadrila", okupio se veliki broj motoraša. Trodnevno , peto po redu druženje, okupilo je preko 700 motora različite klase, kubikaže i vrednosti. Toliko su registrovali ulazaka u poligon članovi moto kluba na kapiji predivno uređenog prostora i kampa. 
Bilo je gostiju iz Francuske, Belgije, Rusije, Republike Srpske i naravno iz čitave Srbije, jer se o ovoj atraktivnoj manifestaciji čulo nadaleko.
Na postavljenoj bini smenivali su se rok sastavi "Rok starza", "Zona katastrofe", "Prljavi Romeo", "Lazamer bend", "Ruke gore"...Naravno, u subotu je priređen defile svih motora kroz Gospođince, a sve je propraćeno prisustvom velikog broja meštana. U samom centru sela izvedene su atraktivne numere na snažnim motorima. Moto skup su propratili i leteći zmajevi i paraglajdinzi, a na poligonu bajkeri su se oprobali u disciplini "Jedan na jedan" po kategorijama, i u vučenju kamiona...  Gospođinčani su tradicionalno dobri domaćini, pa su gostima, kojih je bilo oko 2000, pripremali besplatno obroke, tako da je skuvano pet velikih kazana pasulja, ispečeno je preko 120 kg pilećih krilaca a potrošeno je preko 150 kg. krompira. 
Ovu veliku letnju "feštu" uglavnom pripremaju sami bajkeri iz Gospođinaca, ali im pomaže i veliki broj sponzora, Mesna Zajednica i opština Žabalj.
Slične skupove obično bije loš glas, i komentari o nedoličnom ponašanju učesnika. U slučaju Gospođinaca može se govoriti samo u superlativu, jer odlična organizacija je obezbedila druženje bez ijednog incidenta ili remećenja uobičajene tišine sela...
 
Zdravko Siriški
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Žabalj Opština Portal

Opština Žabalj na dlanu.

Imate pravo da znate.

ŽABALJ

Go to top