Tradicionalni turnir najmlađih članova lokalnih fudbalskih klubova

24.06.2015
Najmlađi članovi fudbalskih klubova sa teritorije opštine Žabalj i to - FK "Jedinstvo" Gospođinci - domaćin turnira,FK "ŽSK" Žabalj,FK "Hajduk" Čurug,FK "Bačka" Đurđevo - odigrali su već tradicionalni turnir u fudbalu u tri uzrasne kategorije.Oko dve stotine malih fudbalera svojski se trudilo da svom klubu donese pobedu,a na želji i požrtvovanosti mogli bi da im pozavide i starije kolege.Opšti je utisak da fudbalski klubovi sa teritorije opštine Žabalj ne treba da brinu za budućnost,jer je ovaj turnir pokazao da postoji odlična baza za razvoj fudbalskog sporta u sva četiri mesta opštine Žabalj.

Turnir je održan u organizaciji FK "Jedinstvo " iz Gospođinaca,a pod pokroviteljstvom opštine Žabalj,sportskog Saveza opštine Žabalj i Udruženja Sport za sve opštine Žabalj.
U organizaciji Sportskog saveza opštine Žabalj i žabaljske opštine, sportskoj hali u Žablju je odigran četvoromeč ekipa OK "Žabalj volej", ŽOK "Srem eaton" (Sremska Mitrovica), ŽOK "Ruma (Ruma) i ŽOK "Vranje" (Vranje).

Postignutisu sledeći rezultati: OK "Žabalj volej" : ŽOK "Srem eaton 3:1 (21:11; 21:14; 10:21; 23:21). ŽOK "Ruma" : ŽOK "Vranje" 3:1 (21:8; 21:16; 21:17, 14:21).
U borbi za treće mesto devojke iz Vranja su pobedile rivalke iz Sremske Mitrovice sa 3:2 (21:18; 20:22; 18:21; 21:17; 18:16).
Pobednik turnira je ŽOK "Ruma" savladavši OK "Volej" Žabalj sa sa 3:1, po setovima: 20:22; 15:21; 13:21; 22:20.
proglašeni su i najbolji pojedinci,tako da je najuspešnija igračica Ivana Mitrović iz Rume, najbolji tehničar je Teodora Milovac iz Žablja, najbolji libero je Maja Mitrović iz Rume, najbolji bloker je Anđela Janjić iz Vranja, a najbolji primač Aleksandra Ilić iz Žablja.

Zdravko Siriški
Malo pre 7h osam takmičara krenulo je u Bajšu na tradicionalni šahovski turnir „Jo Pajtaš“. Anđela Radomir, Marijana Krminac i Ivana Stanojević predstavljale su ženski deo ekipe a Stefan Lončarski, Ivan Berenić, Vojin Berenić,Miloš Mačkić i Jakov Petrić muški deo ekipe osnovne škole „Đure Jakšić“ i naravno, šahovskog kluba „Hajduk“ iz Čuruga. Turnir je bio veoma raznovrstan. Igralo se pojedinačno u grupama dečaka i devojčica a plasman se pojedinačno razvrstavao po godinama ( na mlađe i starije). Pojedinačan plasman kasnije se sabirao i formirao bodove za ekipno takmičenje. Naša škola zauzela je 4. mesto. Za pola boda nam je izmakla medalja, ali i to je deo takmičenja. Takmičari naše škole su osvojili tri medalje u pojedinačnom delu i to: Anđela Radomir  – drugo mesto – srebrna medalja, Ivan Berenić – drugo mesto – srebrna medalja i Stefan Lončarski – treće mesto – bronzana medalja. Posebno bih istakla i pohvalila igru Stefana Lončarskog koji je u izuzetno teškoj konkurenciji uzeo 6 poena iz 7 partija i okitio se bronzanom medaljom.

Turnir je počeo oko 10h. Igralo se 7 kola po švajcarskom sistemu. Tempo igre bio je, na početku 20 minuta po igraču, nakon što se posle trećeg kola smanjilo na 15 minuta. Grupe su formirane mlađe i starije devojčice zajedno, mlađi i stariji dečaci zajedno ali se kasnije pojedinačan plasman razvrstavao do četvrtog razreda i do osmog u obe konkurencije.

Kao što je gore napisano, ekipno su zauzeli 4. mesto i dečaci i devojčice. Pojedinačni rezultati po ekipi:

    Stefan Lončarski -6 poena
    Ivan Berenić – 4,5 poena
    Miloš Mačkić – 5,5 poena
    Vojin Berenić ( ili Jakov Petrić) – 4 poena
    Anđela Radomir – 4 poena
    Marijana Krminac – 4 poena

Dečaci ukupno 20 poena a devojčice 8. U ekipi je učestvovala i Ivana Stanojević koja je imala 3 poena.

Danijela Petrović

ŽABALJ

GOSPODJINCI

Go to top