UREĐUJU SE JAVNE POVRŠINE I OBJEKTI U OPŠTINI ŽABALj
06.10.2015
Nema baš puno sredstava, ali ulaže se veliki napor da se pojedini objekti od opšteg značaja na teritoriji žabaljske opštine koliko-toliko dovedu u red. Direktorica JKP "Usluge i održavanje" Milica Miličević kaže da racionalnim ulaganjem onoga čime se raspolaže, može pristojno da se urede neki objekti i mesta u koje se godinama nije ulagalo. Tako je iskorišćen iznos od 1.800.000 dinara koje je opredelila Pokrajina, uz učešće opštine sa 700.000 dinara, da se kroz javne radove interveniše tamo gde je najpotrebnije.
Radilo se na sve četiri pijace u opštini gde su popravljene ograde i bedemi, kao i postojeće tezge koje su prefarbane. Takođe i sve klupe u parkovima su dobile lepši izgled novom bojom. Posebno je uloženo u dečija igrališta u sva četiri parka, tako da su dobijeni novi sadržaji.
U Žablju je na groblju urađen parking i betonirane su staze. Sekretar MZ Čurug Zoran Pinjić kaže da je igralište za decu u parku dobilo novi sadržaj, a da je na mesnoj pijaci popravljen bedem, kao i prostor između tezgi. Takođe, posađene su nove sadnice na seoskom groblju, koje se zalivaju sistemom kap po kap. I u Čurugu je kao i u ostalim mestima postavljena je nova oglasna tabla, kako se više ne bi kačila razna obaveštenja po stablima.
Inače, u toku je procedura da se angažuje i služba dimničara, jer takav vid usluge zvanično ne postoji u opštini, a obzirom na vraćanje starih dobrih peći na loženje i zagrevanje kuća, pošto su gas i struja preskupi, pokazalo se da će ovaj zanat ponovo imati značajnu ulogu u pružanju usluga građanima.

Zdravko Siriški
25. jun 2015.

Nastavlja se trend sređivanja javnih površina na teritoriji Mesne zajednice Čurug.

Nakon nedavnog dodatnog uredjenja čuruške plaže, priobalja Stare Tise, šetališta i prostora oko Veslačkog kluba Čurug, na red je došao Pijačni prostor u centru Čuruga - popularne "čuruške pijace".

Sredjen je, očišćen i uredjen prodajni prostor na "Čuruškoj pijaci".

U radovima su učestovali JKP "Usluge i održavanje", Udruženje gradjana "Ekološki putokaz" - naravno u saradnji sa Mesnom zajednicom Čurug.

Najavljeni su radovi na radost najmladjih Čuružana, ali ta vest uskoro.

R.M.D.
24. april 2015.

JKP "Usluge i odrzavanja" Žabalj je počelo sa uređenjem i ozelenjavanjem javnih površina.

Trenutno se uredjuju površine ispred zgrade Mesne zajednice Čurug.

Postavljen je i video nadzor na zgradu Mesne zajednice, da bi se sprečilo eventualno uništavanje ovih zelenih površina.

Radi benefita celog mesta uskoro će biti instalirane još dve kamere koje će zajedno sa ovom i sa onima sa Hrama, pokrivati kompletan centar Čuruga.

Na ovaj način biće povećana bezbednost svih meštana u užem centru, kao i uništavanje privatne i državne imovine.

ŽABALJ

ČURUG

Go to top